április 27, 2016 Hírek Nincs hozzászólás

2016.április 19.-én délután tekinthette meg ezt az előadást, aki fellátogatott a községi könyvtárba.

Dr. Rémiás Tibor történész neve nem ismeretlen településünk lakói számára, hiszen a tavaly elkészült Alacska történeti kismonográfiájának egyik szerzője. E könyv összeállításánál már megtapasztalhattuk hatalmas tudását, hozzáértését és rajongását a történelem iránt. Legyen az helyi érdekeltségű, országos jelentőségű vagy világméretű, minden területen otthonosan mozog.

Pár hónappal ezelőtt, amikor felmerült ez a vetítéssel és képes tablók kiállításával egybekötött előadás lehetősége, úgy gondoltuk, egyeztetve a megyei könyvtárral is, a könyvtár és az önkormányzat, hogy a könyvtár éves rendezvénykeretéből, amit a megyei könyvtár biztosít, megvalósítjuk ezt a programot, hiszen minden korosztály számára érdekes, tanulságos és oktató rendezvényről van szó.

Megtettünk minden előkészületet a terem átrendezésére, a technikai elvárások szempontjából.

A település lakosságát nem csak plakátokkal, hanem szórólapokkal is értesítettük, minden háztartásba eljutott a meghívás.

Felkészültünk a vendégek fogadására, ellátására.

Sajnos ennek ellenére kevesen szakítottak időt, mutattak érdeklődést a téma iránt.

Minden tiszteletünk az előadó történész úré, hiszen így is, ilyen kis létszámú nézőközönségnek is lelkesen tartotta a nagyon színvonalas előadását, kommentálta a dokumentumfilmet, és a tablókat.

Óriási munka van egy-egy ilyen előadás felépítésében, összeállításában, s nyilván az előadónak is az okoz örömöt, ha minél többen érdeklődnek, többekkel tudná megosztani az ismereteket.

A képes tablók még április 30.-ig megtekinthetők a könyvtárban nyitvatartási időben,szeretettel várok kicsit és nagyot,gyereket és felnőttet!
Ezzel a rendezvénnyel szerettük volna a lakosság kollektív emlékezetét megmozgatni, hogy az idősebb generáció, míg lehetősége van, adja át a fiatalabbaknak a megélt események történetét, tapasztalatait, hogy szájról-szájra éljenek tovább az emlékek, ne tűnjenek el a feledés homályában.
Szeretnénk minden lakosnak helyet és lehetőséget biztosítani a könyvtár falain belül arra, hogy összejöjjenek beszélgetni, ismeretet cserélni, a fiatalabbakat tanítani régi mesterségekre, dalokra, vagy éppen receptekre.

Legyen közösségi tér a könyvtár, ahol lehet tanulni, kikapcsolódni, találkozni, nosztalgiázni és persze érdekes könyveket, folyóiratokat lapozgatni!

Mindenkit szeretettel és nyitott ajtóval várok!

Fábiánné Almási Györgyi
könyvtáros

nagyhaboru001

Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>

Written by admin.alacska