március 20, 2023 Hírek Nincs hozzászólás

Tájékoztatjuk a 65 év feletti lakosokat, hogy Magyarország Kormánya Gondosóra programot indított, amelynek keretében az idős személyek számára ingyenesen Gondosórát (digitális jelzőeszközt) juttatnak el.

A Gondosóra alanyi jogon jár minden 65 év feletti állampolgárnak, amely csuklóra rögzíthető vagy nyakba akasztható és amelyhez 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik.

A Gondosóra jelzést ad a központ felé és fogadja az onnan jövő hívást. Az idős személy egy gomb megnyomásával kapcsolatba tud lépni a diszpécserszolgálat munkatársával és segítséget tud kérni.

A Gondosóra program célja az idős személyek életminőségének javítása, védelmük biztosítása. Mindazok, akik saját maguk, vagy 65 évnél idősebb szeretteikről szeretnének ezen a módon gondoskodni a www.gondosora.hu oldalon regisztrálhatnak, amelyet követően néhány hónapon belül ingyenesen házhoz szállítják a Gondosórát.

Vészhelyzetben továbbra is a 112-t szükséges hívni, a készülék nem riaszt közvetlenül orvost, hatóságot, nem sürgősségi segélyhívó. Indokolt esetben azonban a diszpécserközpont ebben segíthet.

A programról további tájékoztató, valamint információ a www.gondosora.hu oldalon, vagy a 06 1 445-0080 telefonszámon érhető el.

 

Önkormányzat

Written by admin.alacska